Четирима души, свързани с аферата с незаконни осиновявания, донорство на

...
 
Четирима души, свързани с аферата с незаконни осиновявания, донорство на
Коментари Харесай

Четирима души остават в ареста, заради трафика на бебета в Гърция

 

Четирима души, свързани с аферата с противозаконни осиновявания, донорство на яйцеклетки, сурогатно майчинство и трафик на бебета на гръцкия остров Крит, остават в ареста, оповестява Българска телеграфна агенция.

След снемане на показания в прокуратурата арестувани остават 73-годишният доктор, считан за началник на незаконната група, клиничният ембриолог на центъра за инвитро оплождане, секретарят на лечебното заведение и румънка, за която се твърди, че е работила като „ брокер “ в противозаконните осиновявания.

Под ограничаващи условия бяха освободени четири лица – акушерка, биолог, служителка в друга клиника в града и чужденка, за която също се твърди, че също е посредничила в противозаконните осиновявания.

Срещу 8 души бяха повдигнати обвинявания за основаване и присъединение към незаконна организация, трафик на хора, ходатайство при осиновяването на малолетни, нарушаването на закона за използване на здравна асистирана репродукция, подправяне на документи, нарушение на фамилния ред, машинация, нанасяне на телесни повреди и нарушение на закона за опиатите.

Членовете на незаконната организация са имали дългогодишни противозаконни дейности в региона на търговията с яйцеклетки, оплождане инвитро, както и осиновяването на новородени деца. Сред дамите, които са били експлоатирани от незаконната група като сурогатни майки е имало и български гражданки.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР